FAQ items aan het laden...

Life-Line

Life-Line is specialist op het gebied van wandelkleding en verzorgt de actieve en recreatieve wandelaar met functionele kleding. Wandelen is een sport die lichaam en geest in balans houdt en bijdraagt aan een gezonde en vitale leefstijl. Lekker buiten, dichtbij de natuur zijn en tijd besteden aan vrienden en familie. Actief bezig zijn is de reden waarom Life-Line een compleet functioneel kledingprogramma heeft ontwikkeld.

Onze kleding houdt de wandelaar koel of juist warm tijdens het wandelen. Biedt bescherming tegen UV-straling, insectenbeten en voelt erg comfortabel aan. Kortom, Life-Line beschermt de wandelaar tegen de elementen van de natuur en laat hem optimaal genieten van het wandelen.

Door onze samenwerking met wandelverenigingen, verschillende organisaties van wandeltochten (zoals de Cantharel 4Daagse Apeldoorn en de 30 van Zandvoort) en een Life-Line testpanel weten wij goed waar het op aankomt. Onze kleding beschikt over eigenschappen zoals anti-insect, waterdicht, winddicht, ademend, UPF50+, lichtgewicht of 4-way stretch voor extra bewegingsvrijheid.

Bij elk product dat ontwikkeld wordt, staan comfort en functionaliteit centraal. Want een broek kan nog zo mooi zijn, als je er niet soepel in kunt bewegen, is het nog geen wandelbroek. Life-Line wandelkleding zorgt ervoor dat wandelaars maximaal kunnen genieten van hun wandelavontuur. ’s Winters en zomers, bij goed en minder goed weer, op lange en korte afstanden.

Binnen de collectie aan wandelkleding hebben wij ook een assortiment van Life-Line met een anti-insect-werking. Deze kleding houdt stekende en bijtende insecten op afstand, is anti-micro en heeft een hoge UV-bescherming.

HHL Technology Vital Protection

HHL Technolgy Vital Protection

HHL Technology – Vital Protection werkt als volgt:

 • Voorkomt steken van insecten
 • Antibacteriële werking
 • Voorkomt verkleuring
 • Voorkomt schimmelvorming
 • Voorkomt vieze geurtjes
 • Werkt vuilafstotend
 • Natuurvriendelijk product
 • Duurzame werking
 • UPF50+, UV protectie tot factor 50

HHL ANTI-INSECT

De feiten

HHL Vital Protection is een unieke textiel-impregnatiebehandeling die langdurige bescherming biedt tegen een breed scala aan bijtende insecten zoals muggen, teken, bedwantsen, zandvliegen en vlooien. Bijtende insecten zijn niet alleen een ongemak, maar vormen ook een ernstig risico voor de gezondheid. Naast pijnlijke, jeukende beten veroorzaken zij levensbedreigende ziekten zoals malaria, dengue fever, Lyme en West-Nijlvirus. Vital Protection is 90% effectief bij het afweren van de bloedstroom van beten en geeft de gebruiker gemoedsrust dat hij “veilige avonturen” kan ervaren. Het bereik van toepassingen van Vital Protection is onbeperkt voor mensen die reizen naar bredere en meer exotische bestemmingen, waar het aantal ziekten veroorzaakt door bijtende insecten alleen maar toeneemt.

HHL-bescherming biedt de gebruiker meer dan alleen anti-insect, maar remt ook de afbraak van geur-veroorzakende bacteriën en biedt bescherming tegen UV en zonlicht- drie benijdenswaardige voordelen in een belangrijk product!

Wasvoorschrift

Het wassen van de kleding geïmpregneerd met HHL kan in de wasmachine met wasmiddel. Wij raden wel aan om op 30 °C te wassen, en niet te drogen in de wasdroger. Hierdoor blijft het impregneermiddel langer in de stof.

Na ±40 wasbeurten is het niet meer te garanderen dat de stof nog 100% beschermt tegen insecten. Vanaf 40 wasbeurten zal de impregnering langzaam afnemen. Dit betekent niet dat na 40 wasbeurten de stof NIET meer beschermt, maar het is wel minder beschermend dan voorheen.

Belangrijkste voordelen

 • Vermindert en vermindert de gezondheidsrisico’s van insectenbeten aanzienlijk
 • Antibacterieel
 • Remt de afbraak van het materiaal waarop de impregnatie is aangebracht
 • Duurzame effectiviteit, op de lange termijn
 • Kosteneffectief
 • Hoge bescherming tegen de zon en UV (UPF 50+)
 • De chemische samenstelling van Vital Protection is veilig en milieuvriendelijk
 • Bewezen effectiviteit en onafhankelijke aanbevelingen

Hoe werkt het?

Het actieve bestanddeel van Vital Protection is permethrine – een volledig veilige maar zeer effectieve stof. In de natuur maken bepaalde bloemen, zoals de chrysant, een ​​afstotend middel aan met vrijwel identieke eigenschappen. Permethrine is een synthetische versie van deze van nature voorkomende biologische bescherming. Het is geurloos en zal, indien op de juiste manier gebruikt, de omgeving of het kledingstuk / de uitrusting waarop het wordt aangebracht niet nadelig beïnvloeden. Deze unieke stof, die we met succes hebben ontwikkeld voor opname in het weefsel, weert insecten onmiddellijk af wanneer hun zenuwstelsel een bedreiging detecteert. In de meeste gevallen waarin de muggen en andere stekende insecten dit middel opmerken, worden ze onmiddellijk verdreven en vliegen zij weg om een ​​beter slachtoffer te vinden! Vital Protection beschermt de drager tegen vervelende beten en mogelijke ziektes.

Toepassing

Vital Protection is ideaal voor:

Sports & Active Wear broeken, shorts, T-shirts, hemden, rokken, vesten, jassen, hoeden, sokken, schoenen, materieel voor gebruik buitenshuis, tenten, tassen, slaapzakken, reishanddoeken, muskietennetten, linnengoed, matrassen, dekens, kussens, gordijnen, tapijten, en een hele reeks andere applicaties!

Technische voordelen

 • Uitstekende wasbestendigheid
 • Het heeft geen negatieve invloed op vochttransport / vochttransport.
 • Geen negatieve effecten op het gevoel en het gevoel van de stof.
 • Veilige en niet-toxische chemicaliën.
 • Geschikt voor een breed scala aan toepassingen.