/Passion for People
Passion for People 2018-01-16T14:56:29+00:00
Loading...

Arie Hazenboom
& de Muskathlon Jordanië

Arie Hazenboom is een echte sportman en rent met gemak een halve marathon. Maar een hele marathon… die loopt hij in oktober voor het eerst! Dan reist hij naar Jordanië voor deelname aan de Muskatlon. “Ik vind de Muskathlon een hele mooie manier om mijn medegelovigen te steunen. Je levert een fysieke inspanning én maakt via Open Doors contact met vervolgde christenen in Jordanië. We gaan bij hen op bezoek, wisselen geloofservaringen uit en laten zien dat we hen steunen. Het sponsorbedrag dat ik inzamel gaat volledig naar het werk van Open Doors. Het was voor mij dus plus, plus, plus. Dit enthousiasmeerde mij dusdanig toen deze mogelijkheid zich voordeed, dat ik me na enkele seconden besloot in te schrijven!”

Naar Arie’s sponsorpagina

Michel van den Adel & de Roparun

Meedoen aan de Roparun is waanzinnig. Iedereen heeft maar één doel: zorgen dat alle deelnemers
de eindstreep halen. In alle dorpen die je doorkruist moedigen mensen je aan. Als je eenmaal een keer mee hebt gedaan ben je met het virus besmet”, vertelt Michel van den Adel, accountmanager van Lowa, Deuter, Ortlieb, Leki en Sigg. Hij doet voor de zesde keer mee aan de Roparun. De Roparun is een estafetteloop van 530 kilometer van Parijs of Hamburg naar Rotterdam. Michel begeleidt de hardlopers uit team 047 Dordtse Klasse(n) per fiets. “Zowel overdag als in het holst van de nacht fiets ik voor de lopers als beschermheer, navigator, steunpilaar en dj. De renners wisselen om de één tot anderhalve kilometer, ik maak etappes van zestig kilometer en fiets in totaal 270 kilometer”, legt Michel uit. De opbrengst wordt ingezet om het leven van kankerpatiënten zo draaglijk mogelijk te maken. “De Roparun betekent twee dagen pijn lijden en niet slapen, maar ik kan dat de dag erna weer opzij zetten. De mensen waar wij het voor doen helaas niet.”

Naar Michel’s sponsorpagina

Rien Klop & Alpe d’HuZes

Alpe d’HuZes, dat is een ervaring die zich met geen pen laat beschrijven. Eén dag per jaar verandert de Franse berg in een zee van emotie. Opgeklopte huilbuis-tv, dacht Rien Klop altijd. Tot hij in 2013 zelf met duizenden wielrenners zo vaak mogelijk de berg op en af fietste in één dag, om zo geld op te halen voor KWF. “Ik ben nuchter, maar als je de emotie en wilskracht ziet van de deelnemers, dat raakt je.”
Rien doet voor de zesde keer mee. Hij is radiotherapeutisch laborant bij Instituut Verbeeten en bestraalt al dertig jaar kankerpatiënten. “Toen ik begon, ging je dood aan longkanker. Nu is de kans op genezing groter doordat er steeds betere apparatuur is en de manier van bestralen nauwkeuriger wordt en minder belastend is. Het is een kwestie van een lange adem en onderzoek blijven doen.” Daarom doet Rien ook dit jaar mee. Hij rijdt in Team Verbeeten; gevormd met collega’s van dit instituut. Wij zijn wederom trotse sponsor van Rien!

 

Naar Rien’s sponsorpagina

Froukje Swinkels &  Vrienden van de hoop

“Mijn werk bij Vrienden van De Hoop maakt me dankbaar en klein”, zegt Froukje Swinkels. Ze werft fondsen voor De Hoop Verslavingszorg. Op haar afdeling werken ook mensen die verslavingsvrij zijn en werkritme op willen bouwen. “Je ziet van dichtbij wat voor een worsteling het is om je leven weer op de rit te krijgen. Je beseft dat dingen die voor ons heel vanzelfsprekend zijn – huisje, boompje, beestje – dat eigenlijk helemaal niet zijn. Je leven kan zo makkelijk een andere wending krijgen. Je baan verliezen, een scheiding, alles kan zomaar instorten.”
Vrienden van De Hoop houdt diverse sponsorevenementen, zoals Vrouwen Lopen Voor Vrouwen op 14 april in Dordrecht. Dit is een wandeling ten bate van projecten voor vrouwen binnen De Hoop. Wij steunen de stichting door wandelschoenen te sponsoren. Wie zich inschrijft voor Vrouwen Lopen Voor Vrouwen maakt kans op nieuwe wandelschoenen. Ook staan de Vrienden op evenementen met een prijsvraag in hun stand. Wie het gewicht van wandelschoenen raadt, maakt kans op een nieuw paar.

Steun ons!

Dos Winkel & Sea First Foundation

Het wordt hoog tijd dat we onze oceanen op de eerste plek gaan zetten. Dat is de missie van Dos Winkel. Hij duikt al dertig jaar op de mooiste plekken ter wereld, maar wanneer hij ergens terug komt, is er steevast onderwaterleven kapot gegaan. Daarom heeft hij tien jaar geleden Sea First opgericht. Zijn stichting zet zich op vrijwillige basis in om bewustwording te creëeren: we moeten onze oceanen koesteren, want de oceaan geeft ons meer dan de helft van alle benodigde zuurstof! “Sinds de industriële revolutie is de oceaan gaan fungeren als vuilnisbak. Inmiddels zitten er zo’n 80.000 verschillende gifstoffen in, afkomstig van onder meer medicijnen en plastics. Daardoor, en door overbevissing, zijn we in vijftig jaar tijd negentig procent van onze vis kwijtgeraakt. Terwijl juist die vis een bondgenoot is in de klimaatverandering”, vertelt Dos. “Vissen kunnen de verzuring van de zee tegengaan. Dat is belangrijk, want er zijn onvoldoende planten en bomen om de CO2 die wij produceren op te nemen. De CO2 komt dus in de zee, waardoor het plantaardige plankton sterft, terwijl die waarschijnlijk rond de zeventig procent van alle zuurstof in de oceaan produceert. Het is daarom vijf over twaalf. Er moet nú verandering komen, voor het te laat is.”

Steun ons!