/Koek en Zoop bij Antilope
Koek en Zoop bij Antilope 2018-01-30T15:12:40+00:00

Sprekers


Erwtensoep/buffet


Koffie met lekkers


Tot op 40% korting op het winterassortiment


Zuid-Hollands Landschap: Duurzaam landschapsbeheer
21.00 uur

Hoe bescherm je de natuur in de drukste provincie van het land? Dat vertelt David Sisson van het Zuid-Hollands Landschap tijdens Beter naar Buiten in een lezing over duurzaam landschapsbeheer. Het Zuid-Hollands Landschap zorgt voor 4500 hectare natuur, verdeeld over meer dan 100 veelal vrij toegankelijke natuurgebieden in de provincie. De organisatie onderhoudt en beschermt deze gebieden én koopt waar mogelijk gronden aan om hier nieuwe natuur op te
ontwikkelen. Het behalen van natuurwaarden zoals biodiversiteit krijgt grote aandacht, net zoals het behoud van oude landschapselementen. Daarnaast waakt de organisatie ervoor dat invloeden van buitenaf de inspanningen niet teniet doen. Zo werkt de natuurbeheerder veel met grassen en klavers die de uit de landbouw afkomstige fosfaten in de bodem benutten, en zo het natuurlijk evenwicht in de bodem herstellen.

Startavond
Koek en Zoop
0
0
0
0
Days
0
0
Hrs
0
0
Min
0
0
Sec

 Dampende erwtensoep, overheerlijke koffie met lekkers, interessante lezingen én tot maar liefst 40% korting op de wintercollectie. Dat zijn de ingrediënten van Koek & Zoop bij Antilope. We willen niet gewoon een  sticker Sale op de ruit plakken, het moet leuker zijn dan dat! Daarom hebben we op dinsdag 6 en woensdag 7 februari  ’s avonds een evenement dat onze prachtige producten goed tot hun recht laat komen. Iedereen kan door de winkel struinen en ondertussen bieden we lekkere winterse versnaperingen aan,  helemaal in de sfeer van koek en zopie. 6 februari staat in het teken van duurzaam buitenleven, een thema dat ons bezig houdt.  In onze beleving zijn we geen goede rentmeesters van de schepping. Kijk naar de enorme hoeveelheid plastic die in zee drijft,  het gigantische stroomverbruik van datacentra en het gebruik van fossiele brandstoffen. We willen graag met u nadenken hoe we wel goed om kunnen gaan met het buitenleven, zodat we er nog heel lang van kunnen genieten. Daarom hebben we tijdens Koek & Zoop drie sprekers uitgenodigd die korte lezingen geven over het thema. Zie de agenda hieronder!

”3 interviews, 3 ervaringen”

Duurzame dialogen

Vaude: Duurzame outdoorkleding
Tijd: 19.00 uur

Het toonaangevende merk Vaude is de milieuvriendelijkste outdoorleverancier van Europa. Tijdens Koek en Zoop bij Antilope vertelt het merk alles over de duurzame productie van de Vaude kleding en de wijze waarop Vaude blijft investeren in duurzaamheid.  Zo werkt Vaude met gecertificeerd leder uit Duitsland en krijgen plastic flessen een nieuw lieven in de procten van Vaude.  Daarnaast heeft Vaude een Eco finish ontwikkeld die stoffen waterafstotend maakt zónder milieubelastende fluorkoolwaterstoffen. Zo biedt Vaude bescherming tegen de regen én helpt de outdoorleverancier om de natuur schoon te houden. Vaude werkt tevens met het Green Shape label, dat een functionele, milieuvriendelijke en duurzame productie waarborgt. Zo let Vaude bij de Fabricage op eerlijke arbeidsomstandigheden in de hele supplychain  en hanteren ze daarvoor strenge en transparante beoordelingscriteria.

Sea First: de oceaan en onze gezondheid
20.00 uur

Binnenkort houdt de Sea First Foundation een congres over de oceaan in het Europees Parlement, maar eerst komt de stichting naar onze winkel voor een interessante lezing. Tijdens Koek en Zoop legt Dos Winkel uit waarom de oceaan zo belangrijk is voor onze gezondheid. We hebben Dos uitgenodigd omdat wij enorm geschrokken zijn van de plastic soep op en – vooral – in de zee en de mate waarin wij onze oceanen vervuilen. Vervuiling die op ons bord terecht kan komen. Maar dat is niet het enige probleem. De oceaan wordt niet alleen vuiler, maar ook zuurder. Waardoor? Omdat we te veel regenwoud kappen en de CO2, die normaal gesproken door bomen opgenomen wordt, nu in zee verdwijnt. De effecten zijn dramatisch: onderwaterleven gaat kapot en de zee geeft ons steeds minder zuurstof terug. Dos luidt de noodklok én schetst een oplossing: Wij hebben hem eerder gehoord, zijn presentatie is uitermate boeiend en praktisch. Absoluut de moeite waard om naar hem te komen luisteren!